Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza - inspiracje

_ZBYCH_

Recommended Posts

Niniejszym zakładam wątek, którym będę publikował zdjęcia fajnych wnętrz domów, w których bywam :D. Zachęcam wszystkich do zamieszczania fajnych zdjęć.

Bardzo proszę wszelkie komentarze do tego wątku pisać tu:

Komentarze do wątku <<>>

Na początek fajny kominek:

http://www.inspiracje2004.republika.pl/Inspiracje/1/Kominek1.JPG

http://www.inspiracje2004.republika.pl/Inspiracje/1/Kominek2.JPG

http://www.inspiracje2004.republika.pl/Inspiracje/1/Kominek3.JPG

Ramka wokół wkładu zrobiona jest ze stali nierdzewnej. Góra obudowy zrobiona jest z płyty GK pokrytej tynkiem strukturalnym oraz z granitu.

• Odpowiedzi 238
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niniejszym zakładam wątek, którym będę publikował zdjęcia fajnych wnętrz domów, w których bywam

To jeszcze oprócz zdjęć zamieszczaj, proszę, opisy metod, jakie pozwoliły właścicielom zdobyć fundusze na takie rzeczy...

Zgodnie z życzeniem :D. Specjalista ds. Unii Europejskiej (pracujący w Brukseli) cześć zarobił i do tego wziął kredyt :D. Na koniec sprzeda aktualne mieszkanie i częściowo spłaci kredyt. Reszta z pensji :D.

Uwielbiam oglądać wnętrza :D :oops: 8) Ale to, co na zdjęciach hm za chłodno i tak...obcesowo - to nie mój styl :-?

Zbychu jakbyś gdzieś mimochodem natknął się na styl wsiowo-rustikalno-szlachecko-z odrobiną burżuazji, to nacykaj jakieś zdjęcia :D

A tak na marginesie, też jestem specjalistką od Unii, ale pracuję w Warszawce :cry: Tutaj takiej kasy nie dają!

Generalnie modernizm lubię w obiektach publicznych, w domu nie. Architektura tego wnętrza jest idealna na świetlicę, ale do przytulnego saloniku jeszcze daleko. W tych wnętrzch czułabym się wyobcowana a wolę wtulać się w otoczenie (nie mylić z wtapianiem). kominek jest oryginalny i podoba mi się, nie lubię łączenia metalu z drewnem, więc balustrada nie robi na mnie wrażenia. Schody natomiast uważam za zwyczajne. Na temat łączeń różnokolorowego parkietu w takich miejscach i formie jak na zdjęciu nie wypowiem się.

Jak rozumiem wątek ten nie powstał aby krytykować dane wnętrze czy pomysł ale by czerpać z tego pomysły dla siebie.

Mi się wątek bardzo podoba i proszę o jeszcze. Dla mnie najważniejszy jest sposób wykonania a nie skąd ktoś wziął na to kasę.

Z ciekawości Zbychu jak wygląda połaczenie tych dwóch kolorów parkietu w przybliżeniu? Bez listwy? :o

Pierwszy raz widzę połaczenie drewna ze stalą na balustradzie w taki sposób, tak samo obudowa kominka - stal nierdzewna - myślałam że to się ze sobą gryzie.

Jeszcze raz dziekuję za zdjęcia i czekam na więcej :D